Comments on Game-making tools part one

4 Comments.

Dragut, dar daca vrei ceva mai puternic, cred ca unity3d ar fi o optiune ( http://unity3d.com/ ). Partea tare e ca daca faci un joc cu versiunea free a engine-ului si il comercializezi, nu trebuie sa platesti onorarii producatorilor.

-- fabian 2017-10-03 13:37 UTC


Mulțumesc pentru semnalare, o să menționez Unity3D în partea a doua a articolului. Dar nu e vorba de putere aici, ci de 2D vs. 3D. O dimensiune în plus nu înseamnă “mai bun”, “mai șmecher” etc. 🙂

În altă dezordine de idei, sunt multe scule gratuite la care licența îți permite să faci jocuri comerciale. Nu am menționat aspectul ăsta ca să nu mă întind.

-- Felix 2017-10-03 13:37 UTC


Nu e vorba de 2D vs 3D. Am incercat/vazut destul de multe editoare de jocuri 2D si din pacate ( cel putin in cele incercate de mine ) obtineai tot timpul ceva gen Final Fantasy ( the early ones ). De fapt cred ca pot sa zic ca erau generatoare de Final Fantasy 😊). Ti-am adus in vedere Unity 3D pentru simplul motiv ca pare destul de usor de folosit si totodata permite obtinerea unui produs cat-de-cat competitiv. Si da, sunt constient de faptul ca sunt multe motoare 3D pe “net”, dar din cate am vazut din screenshot-urile data de fiecare pe site-ul propriu, Unity 3D arata cel mai bine.

Bineinteles, nu impun nimanui sa se apuce de el…e doar o sugestie in cazul in care nu vrei sa-ti pierzi timpul cu tot felul de motoare care pur si simplu sunt limitate la anumite lucruri ( fie chiar si calitatea output-ului ).

Cheers 🙂

-- fabian 2017-10-03 13:38 UTC


Dacă te referi strict la editoarele de RPG-uri 2D, normal; exact asta sunt făcute să producă. Vezi partea a doua a articolului. Dar sunt mai multe tipuri de editoare de jocuri 2D, unele din ele de uz general. Și nu uita că jocurile 3D sunt mult, mult mai greu de făcut, oricât ajutor ai avea. Cât despre competitivitate… îți spune ceva Humble Indie Bundle?

-- Felix 2017-10-03 13:38 UTC